Fläskfilé i ugn

Jag gillar att laga mat, gärna stora recept med massa olika ingredienser och spännande smaker. Men alla har vi nog våra favoriter som är lättlagade, snabba och väldigt goda. När ja har gett detta receptet till bekanta tidigare så har dom tyckt  att de låter lite enkelt och inte som något speciellt, men oj så fel de har haft, förutom att det är just enkelt :)


Detta behövs:

1 st      gul lök
1 pkt    bacon
1 burk  skivade champinjoner
3 dl      vispgrädde
1 st      fläskfilé (ca 500g)
1 påse  potatiskroketter
salt och peppar efter behag
smör att steka i


Gör så här:

1. Putsa filén från fettet och lägg den i en ungsform i mitten av ugnen på ca 200grader. Lägg smör/olja i formen efter behag.

2. Hacka löken i lagom stora bitar och fräs i smör på en stekpana.

3. Klipp/skiva bacon och tillsätt i stekpannan. tillsätt även champinjonerna.

4. När allt fått fin färg (får ej vara för hårt stekt) tillsatter du grädden och kryddar efter smak. Låt puttra på lågvärme ett par minuter.

5. Ta upp och skiva den ännu inte helt färdiga filén i skivor som sedan läggs i formen igen. Häll över röran från stekpannan i formen och lått stå i ugnen i ca 15minuter.

6. Sätt in kroketterna samtidigt som du gör moment 5 så blir de färdiga ungefär samtidigt.


Serveras med en god sallad och gärna lite riven parmensanost på toppen!


Detaljer.

Hej!


När köket nu börjar bli färdigt är det alla små detaljer som ska införskaffas. Har hittat en blogg, se
här, där man kan hitta ritkgit mysiga små saker. Har nu i dagarna beställt en ljuspåse som ska stå i fönstret samt en smidessiffra som ska upp på den framtida tallrikshyllan.


Vad tycker ni!?     


Att göra ett kakfat

Satt och tittade runt på nätet efter ideér till ett kakfat som jag ska göra av lite gamla loppisfynd. Hittade till Ellas Inspiration där hon hade massa fina bilder på kakfat hon gjort. Så jag var inte sen att klicka hem lite saker som behövdes på nätet och nu väntar ja spänt på att mina saker ska komma med posten så jag kan börja. Visst är dom fina!?

Kolla bloggen här!

En riktigt fin Skånelänga

I helgen var vi somsagt nere och körde på Österlen och vilka mysiga hus där ligger längst kustvägen. Har på senaste tiden börjat tänka på vårt hus som ett putsat vitt hus, med fina rosenbuskar runt omkring, visst låter det vackert. Har haft svårt att förmedla denna bilden till min andra hälft men nu, efter bilturen på Österlen förstår han vad ja menar...


Vi ska byta tak och bygga ut ett stort badrum om 1-2 år och efterdet ska fönster och fasad bytas, och tänk, tänk om vi bestämmer oss för ett vitt pusat utseende.. Som en riktigt fin skånelänga.. Hade varit underbart.
Eftersom vi ska bygga ut en bit funderar vi på att mura badrummet, och ha gammeldagfs fina stallfönster med mreda sluttande fönsterkarmar.. Vad tror ni!?
Citron & marängpaj

Hej,

I helgen har vi varit i Skåne. Lördagen tillbringades på Falsterbo Horseshow med mkt mys och härliga hästtävlingar. Badade i havet och åkte sedan till vänner i Höllviken för god mat och mkt skratt. På söndagen tog vi bilen och gjorde en riktigt skånetripp med massa stopp på härliga Österlen, det är så vackert. Hann med bland annat Ale Stenar och Kiviks musteri. Köpte en hel del cider och must och fikade på världens smaskigaste äppelpaj.


När vi var i Höllviken blev vi bjudna på en citron och marängpaj, den var så ljuvlig! Glömde fråga om receptet men tror mig ha hittat det på nätet så i veckan för det nog bli ett bakningsförsök :)


Ha de gott i värmen!
Ida

RSS 2.0