Fläskfilé i ugn

Jag gillar att laga mat, gärna stora recept med massa olika ingredienser och spännande smaker. Men alla har vi nog våra favoriter som är lättlagade, snabba och väldigt goda. När ja har gett detta receptet till bekanta tidigare så har dom tyckt  att de låter lite enkelt och inte som något speciellt, men oj så fel de har haft, förutom att det är just enkelt :)


Detta behövs:

1 st      gul lök
1 pkt    bacon
1 burk  skivade champinjoner
3 dl      vispgrädde
1 st      fläskfilé (ca 500g)
1 påse  potatiskroketter
salt och peppar efter behag
smör att steka i


Gör så här:

1. Putsa filén från fettet och lägg den i en ungsform i mitten av ugnen på ca 200grader. Lägg smör/olja i formen efter behag.

2. Hacka löken i lagom stora bitar och fräs i smör på en stekpana.

3. Klipp/skiva bacon och tillsätt i stekpannan. tillsätt även champinjonerna.

4. När allt fått fin färg (får ej vara för hårt stekt) tillsatter du grädden och kryddar efter smak. Låt puttra på lågvärme ett par minuter.

5. Ta upp och skiva den ännu inte helt färdiga filén i skivor som sedan läggs i formen igen. Häll över röran från stekpannan i formen och lått stå i ugnen i ca 15minuter.

6. Sätt in kroketterna samtidigt som du gör moment 5 så blir de färdiga ungefär samtidigt.


Serveras med en god sallad och gärna lite riven parmensanost på toppen!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Vad smaskigt det låter, kanske man borde prova... ibland råder det idétorka på matfronten så jag tackar för tipset.



Kram Evelina

2010-07-24 @ 23:23:16
URL: http://www.vita-hjartan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0