vitlök

Förra veckan tänkte jag testa att plantera lite vitlök i en gammal olivburk i plåt. Har inte alls någon erfarenhet av hur långtid, om det går, eller om jag gjort rätt. Men den ser ut att växa på bra redan, och även om jag nog måste byta kruka snart så tycker jag den är väldigt fin där den står i köksfönstret just nu.


Har du ngr bra tips på att odla vitlök?

Ska här kunna bo hästar!?

Är i full gång med att göra om det gamla kostallet till ett stort, luftigt och fint häststall. När man tittar på dessa bilderna är det svårt att förstå, men det närmar sig, sakta men säkert. I helgen har marken plattats ut helt och nu till helgen ska golvet gjutas. inge litet mysigt projket, men ett stort, jobbigt men kul ett (:


björnbär.

Har haft en händelserik fredag och lördag med 7st 1-åriga hästar på rymmen som slutade lycklgt, om tur va. Nytt stängsel och gallring i hagen, sånt som hör till. Fredagens mysmiddag blev framskjuten och sent i gårkväll blev det middagslagning, vin och fredagsmys, den som väntar på ngt gott...


Har varit ute på en långpromenad och plockat över 1 kg björnbär,  smaskens. Fanns riktigt gott om dem så de blir nog någon sväng om någoan dag igen när fler har mognat. Ska försökta hitta något gott recept under dagen tänkte jag. Någon som har ngt på lager?
ett nästan färdigt sovrum

Det första vi gjorde fixade när vi flyttade in i våras var sovrummet. Från början var det mest tänkt att måla och lägga golv, ( ska byta fönster o tak om ngt år och då kommer de bli sår i väggarna och de kommer få göras om igen) men sen kommer man på lite nya saker med tiden så tillslut blev det ett ganska stort projekt. I taket satt vita takplattor och "fusk"-bjälkar. Lådor som var snickrade antingen för att dölja de gamla fina eller för att få det att se ut som riktiga. Vi chansade och öppnade ett lock, och visst fanns de gamla kvar. Och vilket jobb! Man hade målat, målat, tapetserat, målat, tapetsera o.s.v över bjälökarna under åretsgång. Tror vi la ner minst 10 timmar per bjälke bara på att få de rena från allt. Men nu i efterhand är vi riktigt nöjda, även om man bävar för samma projekt i de andra rummen...

Hänger med lite bilder på då nästan färdiga sovrummet. Gardiner och foder runt sista fönstret har tillkommit (:   


Inför sommaren 2010

En lätt höstkänsla har smugit sig på mig mitt i detta regniga och ruskiga vädret. Inte mig emot då en varm kofta, en kopp te och lite scones i höstmörkret är bland det bästa jag vet, men det kanske är lite väl tidigt?!

Har i vilket fall börjat planera lite smått för blommor och liknande som ska blomma till våren och sommarn nästa år. Fick hem 50st frön från vit blomstertobak igår som jag köpt av en privat odlare på nätet, spännande! Planerar att plantera några av dem i ett litet stenparti vid hörnan på ett av uthusen.
  Någon som har erfarenhet av blomman och kan ge några bra tips? Allt är välkommet (:
mys i köket

Har hittat ett mysigt inredningstips på denna blogg och tänkte att det skulle passa kanon i vårat kök som änsålänge är ganska tråkigt och opersonligt. Skrev ut ett recept på kärleksmums, ändra om det lite så det blev lite mer "gammeldags" och skrev ut det med ett enkelt teckensnitt på transparent papper.
Bild:
Sköna Hem

översikt

Tänkte lägga upp lite bilder på gården och landskapet runt omkring oss. Kommer mer information om de olika byggnaderna och liknande senare.Hela gården från vägen. Bakom huset gömmer sig det blivande stallet.Postlåda och utkik från gårdsplanen (staketet ska bytas, va så säkra).Hästhagen bakom huset.Ännu en vy från gårdsplanen.

första besöket.

Vad roligt att du hittat till min blogg!


Här kommer ni att kunna följa oss och vad som händer på vår gård som vi flyttade in i vid årsskiftet 2008/2009. Det är en rad olika projekt som ska ros i land med renoveringar och liknande. Det kommer även att bli en hel del trädgårdsfixande, loppisfynd, foton, pyssel, matlagning, vardagslyx och annat som hör till ett mysigt liv på landet.Vår gård ligger i ett samhälle som heter By någon mil in från kusten vid Mellbystrand. Eller samhälle... Man kan väl inte riktigt kalla det ett samhälle. Ett tiotal hus och gårdar är utspridda så man varken ser eller hör några av sina grannar. Runt gården varvas vackra skogar (med gott om bär och svamp) med gräsklädda kullar. Fälten där både kor, får och hästar betar delas av med riktigt gamla och fina gärdsgårdar.Huset är ett charmigt trähus målat i traditionellt rött med vita knutar och fönsterfoder. Det är en 1½-plans villa med något lutande golv, fina bjälkar i det något låga taket på bottenvåningen och med gamla knarrande golv. Ovanvåningen är idag oinredd och ganska kuslig, inget ställe man går upp på en blåsig kväll.. Hitintills har vi hunnit renovera sovrummet och ska snart påbörja jobbet med en klädkammare i anslutning till sovrummet.På gården finns 2 stycken uthus. Det första är ett tvåplanshus med pannrum och tvättstuga i bottenvåningen och en liten verkastadsbod på nästa. Det andra uthuset är i treplan och används just nu till förråd. Här ska så småningom bli en liten gäststuga i en del och resten ska fungera som förråd. Här skulle också en liten butik med ekologiska produkter, pyssel och annat smått och gott kunna få plats i framtiden...Stallet är byggt i vinkel med en loge och ett djurstall. Tidigare har här bott kor och grisar men detta ska det bli ändring på. Så småningom ska här bli plats till runt 8st hästar som planeras flytta in om något år. Den andra delen, logen ska användas till traktorn och andra maskiner som behöver tak över huvudet.Idag har vi två stycken katter som fanns på gården och välkomnade oss den kalla vinterdagen vi flyttade in. De är utekatter på dagen men kommer gärna in på kvällen och sover i soffan eller sängen. Har de tur är det regnigt ute och det tillsammans med en blickar liknande kattens i Shrek så kan inte matte och husse låta dem sova ute. Förutom hästarna som ska flytta hit så småningom så kommer vi också skaffa en hund med tiden. Att kunna ha höns så man blir självförsörjande på ägg hade varit mysigt och kanske något vi kommer att skaffa oss i framtiden.Som ni ser är det massa projekt och mycket som ska göras med tiden. Samtidigt ska vi även njuta av livet på landet och ha tid för varandra. Hade varit jättekul om ni hängde med på vår resa och är det något ni undrar över, har något tips eller liknande så lämna gärna en kommentar!


RSS 2.0