första besöket.

Vad roligt att du hittat till min blogg!


Här kommer ni att kunna följa oss och vad som händer på vår gård som vi flyttade in i vid årsskiftet 2008/2009. Det är en rad olika projekt som ska ros i land med renoveringar och liknande. Det kommer även att bli en hel del trädgårdsfixande, loppisfynd, foton, pyssel, matlagning, vardagslyx och annat som hör till ett mysigt liv på landet.



Vår gård ligger i ett samhälle som heter By någon mil in från kusten vid Mellbystrand. Eller samhälle... Man kan väl inte riktigt kalla det ett samhälle. Ett tiotal hus och gårdar är utspridda så man varken ser eller hör några av sina grannar. Runt gården varvas vackra skogar (med gott om bär och svamp) med gräsklädda kullar. Fälten där både kor, får och hästar betar delas av med riktigt gamla och fina gärdsgårdar.



Huset är ett charmigt trähus målat i traditionellt rött med vita knutar och fönsterfoder. Det är en 1½-plans villa med något lutande golv, fina bjälkar i det något låga taket på bottenvåningen och med gamla knarrande golv. Ovanvåningen är idag oinredd och ganska kuslig, inget ställe man går upp på en blåsig kväll.. Hitintills har vi hunnit renovera sovrummet och ska snart påbörja jobbet med en klädkammare i anslutning till sovrummet.



På gården finns 2 stycken uthus. Det första är ett tvåplanshus med pannrum och tvättstuga i bottenvåningen och en liten verkastadsbod på nästa. Det andra uthuset är i treplan och används just nu till förråd. Här ska så småningom bli en liten gäststuga i en del och resten ska fungera som förråd. Här skulle också en liten butik med ekologiska produkter, pyssel och annat smått och gott kunna få plats i framtiden...



Stallet är byggt i vinkel med en loge och ett djurstall. Tidigare har här bott kor och grisar men detta ska det bli ändring på. Så småningom ska här bli plats till runt 8st hästar som planeras flytta in om något år. Den andra delen, logen ska användas till traktorn och andra maskiner som behöver tak över huvudet.



Idag har vi två stycken katter som fanns på gården och välkomnade oss den kalla vinterdagen vi flyttade in. De är utekatter på dagen men kommer gärna in på kvällen och sover i soffan eller sängen. Har de tur är det regnigt ute och det tillsammans med en blickar liknande kattens i Shrek så kan inte matte och husse låta dem sova ute. Förutom hästarna som ska flytta hit så småningom så kommer vi också skaffa en hund med tiden. Att kunna ha höns så man blir självförsörjande på ägg hade varit mysigt och kanske något vi kommer att skaffa oss i framtiden.



Som ni ser är det massa projekt och mycket som ska göras med tiden. Samtidigt ska vi även njuta av livet på landet och ha tid för varandra. Hade varit jättekul om ni hängde med på vår resa och är det något ni undrar över, har något tips eller liknande så lämna gärna en kommentar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0